Cursusaanbod VraagRaak

In 2024 heeft VraagRaak weer een divers aanbod van workshops en cursussen. Naast cursussen over de Wmcz 2018 zijn in de afgelopen periode succesvolle cursussen gegeven over “Samenwerken in de Raad” en “Het kwaliteitskompas gehandicaptenzorg 2023 – 2028”.

De cursussen worden in overleg en op maat gemaakt. In de cursus Samenwerken in de Raad komt ondermeer naar voren de onderlinge samenwerking binnen de cliëntenraad, het leren kennen van elkaars sterke punten en die benutten, maar ook de samenwerking met de  manager en het leggen van contact met de achterban.

Het kwaliteitskompas gehandicaptenzorg kent vier bouwstenen die moeten leiden tot verbetering van de Kwaliteit van de zorg; 1. Het zorgproces rond het individu, 2. Onderzoek naar ervaringen van de clienten, 3. Blijven leren en als 4de bouwsteen; Samen zorgen voor goede zorg en ondersteuning ook in de toekomst.

Meer informatie over een cursus op maat voor uw raad of instelling; vraagraak@kansplus.nl